Wie zijn wij?


De Olderwetse Nieuwe, Glazenwasserij...

Het begon allemaal met een ambitie!
Mijn eigen onderneming opzetten in de schoonmaakbranche. Jaren gingen er aan vooraf voor ik zeker wist wat ik bereiken wilde.
Maar 1 ding was zeker. Ik moest en zou voor mij zelf beginnen!
Het vak wat ik goed beheers, werd uiteindelijk mijn uitweg uit verschillende omstandigheden die letterlijk en figuurlijk een kans van slagen in de hedendaagse maatschappij bedrempelde. 
Na een periode van crisis en re-integratie vond ik uiteindelijk een moment waarop ik eindelijk kon starten!

1 Mei 2018 
werd De Olderwetse Nieuwe, Glazenwasserij Opgericht!

Met de verspreiding van 1000 folders door de gemeente Assen en een bakfiets bereikte ik binnen korte tijd een aanzienlijk groot klantenbestand dat buitengewoon snel groeide. En mij meevoerde naar het succes dat in 2019 snel zichtbaar werd!
Nadat ik de website ook gereed maakte begon de drukte echt toe te nemen!
Mijn Start up behandeld het afgelopen jaar meer dan 1000 particuliere klanten op periodiek en eenmalig niveau, waarbij ik natuurlijk als start up veel organisatie nodig ben. Tot vandaag de dag ben ik in een kort tijdsbestek nog veel aan het leren!  
Geduld is daarbij voor mij een van de waanzinnigste factoren die komt kijken bij het ondernemen.
Het snelgroeiende klantenbestand is namelijk niet altijd even gunstig in lijn blijven staan met de organisatie. waardoor ik helaas ook te maken kreeg met overbezetting. Tijd voor digitalisering! 

Plan en Was 2020

Momenteel werk ik aan het digitaliseren van klanten. Wat ik voorheen allemaal noteerde, Zet ik nu in mijn digitale assistentieprogramma die ik vanaf 2020 volledig raadplegen kan.
Het programma zorgt ervoor dat ik geen klanten meer misloop,  en de planning kan volgen via een app op de telefoon!
 De klanten ontvangen zelfs een app waarin ze mij kunnen verwachten!

Mobiliteit

Mobiliteit is erg belangrijk voor de onderneming.
Gezien de bakfiets erg onpraktisch is geworden gezien de drukte van mijn onderneming
heb ik me gestort ik op een nieuwe aanpak.
We gebruiken  tijdelijk onze Automobile met zijn mooie blauwe kleur om de financiele plannen te gaan smeden  voor 2020!
We realiseren momenteel een buitengewoon presentable vervoersmiddel voor onze onderneming dat centraal staat in het kader van milieubewust rijden en te dienen als creatieve bedenktank voor onze medeondernemers in de schoonmaakwereld en daarbuiten!

 

1 September 2019

De piek is bereikt! We bereiken meer dan 1600 mensen op internet, waarvan 400 daadwerkelijk op de website terecht komt.
100 potentiële klanten per maand als gemiddelde leggen contact aan voor het maken van een afspraak!
Tijd voor uitbreiding! Maar hoe? 
De zoektocht naar personeel is begonnen maar de kosten zijn veel te hoog! Als ondernemer moet je creatief zijn, en natuurlijk wijs omgaan met hoogte en dieptepunten binnen je organisatie!
Toevallig komt dan mijn vader ter beschikking aan De Olderwetse Nieuwe!
Peter heeft al een korte ervaring in glazenwassers-land en samen besluiten we hem als ondernemer aan te melden bij de kamer van koophandel om een extra vestiging te openen genaamd...

De Olderwetse Nieuwe, Zuid!
Onder Leiding van Peter Steeman

Momenteel leid ik Peter nog op in een versneld project naar Allround glazenwasser.
Dit te samen met de start van zijn onderneming, werken  wij vanaf 9 September 2019 samen aan een
betrouwbaar, erkend en volwaardig glazenwasser-bedrijf verdeeld onder 2 vestigingen!

 

Leerweg tot samenwerking

Doordat peter nog in een opleidingsfase zit, leer ik hem alle fijne kneepjes bij van werkmethodes tot kwaliteitseisen.
Zodat wij samen de gevraagde verwachting van de klant kunnen behartigen!
Voor mij persoonlijk leer ik net zoveel van onze samenwerking als Peter, tevens mijn vader bij binnen deze realisaties.
 Ik werk immers niet meer alleen en moet ook kunnen aansturen!
Het aanstuur-proces tussen mij en mijn vader is de ultieme uitdaging. Niet alleen het succes van onze onderneming doet dienst waarde aan, maar ook de band tussen vader en zoon. Leiderschap is iets wat men dient te leren, en daarbij voeren  wij beiden binnen de organisatie behoorlijke verantwoordelijkheden aan. Naar onszelf en vanzelfsprekend naar de klant.  Samen door een deur kunnen van 1 organisatie is daarom ook degelijk wel een uitdaging, Want stel we hebben straks personeel nodig!?...

Visie!

Ik heb geleerd dat kansen alleen kunnen slagen met optimisme en succes.
Doorzettingsvermogen krijg je niet, dat leer je, door te ervaren.
Zo wil ik als ondernemer me niet alleen focussen op het succes van de onderneming en organisatie, maar ook op het succes van mensen.
Succes dat krijg je niet, dat vind je, door goed te zoeken. Mensen die hun zoektocht bijster zijn, zijn vaak moe en zoeken hun eigen kans van slagen niet als ze niet voldoende gemotiveerd worden (mindset) . In mijn ervaring heb ik verschillende doelgroepmensen gezien waarbij veel meer winst is te halen dan dat hedendaagse maatschappij ze te bieden heeft. 
De maatschappij reguleert met veel geld dat leidt in die richtingen van mensen die er persoonlijk niet mee geholpen worden,
Enkel word de financiële situatie gefaciliteerd.
. Dit heeft op financieel vlak geen winst, en zeker niet op persoonlijk vlak. enkel op het onderhouden van een levenssituatie van goed/slecht.
Naast het normale personeel dat in de toekomst werkzaam is binnen mijn onderneming wil ik daarom gaan samenwerken met mensen en instanties om te gaan kijken of we persoonlijke vooruitgang kunnen boeken bij mensen die veel talent bij zich dragen, maar deze niet tot uiting kunnen brengen door de druk van hun persoonlijke situatie. We zullen niet alleen gericht zijn om ze het vak te leren, van het schoonmaken, maar bovenal zullen we ons richten op het aansturen en richting geven aan persoonlijke competenties in om deze met de taken en verantwoordelijkheden in balans te brengen.